На Львівщині розказали як відбуватиметься навчання у вишах області

Новини 29 Серпня, 2022 82
Університет ім. Івана Франка. Фото: відкриті джерела.

Університет ім. Івана Франка. Фото: відкриті джерела.

154 школи у Львівській області не мають укриття і не можуть забезпечити безпеку учнів. Тому ці школи провадитимуть дистанційне навчання.

Про це сьогодні, 29 серпня, повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска, пише “Четверта студія” з посиланням на Вголос.

Також станом на сьогодні близько 60 відсотків шкіл вже готові до очного навчання. Всі інші ще визначаються з формою навчання.

Олег Паска також зазначив, що у школах Львівщині зараз навчається близько трьох тисяч дітей, які переїхали разом з батьками з тимчасово окупованих регіонів.

«Це небагато. Адже навесні у нас навчалося понад 30 тисяч учнів з числа внутрішньо переміщених осіб», – каже він.

Всього ж цього року 1 вересня у школах області розпочнуть навчання 280 тисяч учнів.

Що стосується вишів та закладів професійного навчання, то лекції читатимуть дистанційно. А ось до практичних занять студентам доведеться їхати в аудиторії.

Освітянин також зазначив, що в минулі роки до львівських вищих та професійних навчальних закладів поступало близько 8 тисяч першокурсників з інших куточків України. Цього ж року таких студентів очікують до сорока – сімдесяти тисяч. А от де їх поселять, в області досі не знають.

Коментарі

Позначки: , ,