На Львівщині розікрали кошти на будівництві газопроводу

Новини 29 Червня, 2022 75

На Львівщині розікрали кошти на будівництві газопроводу

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру зловмиснику, який привласнив майже 2,5 млн грн виділених на розбудову в стратегічній галузі

Служба безпеки України блокувала мільйонне розкрадання держкоштів, призначених для будівництва газопроводу на території Львівської області.

Про це пише Четверта студія з посиланням на СБУ Львівщини.

За оперативною інформацією відомо, що колишній сільський голова одного з районів Львівщини, діючи у змові із директором підрядної компанії, організував схему привласнення державних коштів. Таким чином «ручна» будкомпанія виграла тендер на проведення робіт вартістю 12,5 млн грн.

Як встановили правоохоронці жодні роботи по факту не проводились, оскільки заявлений в тендері для будівництва газопровід було збудовано ще багато років тому, а колишній сільських голова все ж підписував акти нібито виконаних робіт.

На основі таких підробок будівельній компанії безпідставно було перераховано з місцевого бюджету близько 2,5 мільйонів гривень.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст 28(вчинення кримінального правопорушення групою осіб), ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) та КК України. Фігуранту злочину обрано запобіжний захід.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності й інших причетних осіб, задіяних у схемі.

Заходи із викриття проводили оперативники СБУ у Львівській області спільно з слідчими Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури.

Коментарі

Позначки: ,