На Львівщині ремонтують дорогу за технологією, яку застосовують для злітних смуг аеропортів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини 30 Липня, 2020 5 408

Фото: Бориславська міська рада

Нова дорога у Бориславі

У місті Борислав на вулиці Куліша на фінальній стадії ремонт дорожнього полотна магістралі, якою щоденно курсує міський транспорт. У рамках капітального ремонту проїзної частини цієї дороги шляхоремонтники розпочали прокладати другий шар асфальтобетонного покриття.

Як пише «Четверта студія», про це повідомили у Бориславській міській раді.

Як зазначається у повідомленні, відповідно до плану робіт, попередньо на ділянці протяжністю 540 м було проведено фрезерування старого покриття, прочищено каналізацію, піднято люки та встановлено нові решітки на каналізаційних колодязях, здійснено планування основи автогрейдером та її відновлення щебенево-піщаною сумішшю.

Цього разу для збільшення терміну експлуатації нової дороги у Бориславі використали дещо іншу технологію укладання асфальтобетону, де між його двома шарами влаштовують ще один із георешітки.

«Вулицею Куліша щодня рухаються не лише легкові автомобілі, а й автобуси, які здійснюють пасажирські перевезення, – зауважив міський голова Ігор Яворський. – Щоб попередити можливе передчасне утворення тріщин і колій, було вирішено виконати армування асфальтобетонних шарів синтетичними матеріалами, так званими георешітками, які рівномірно розподілятимуть навантаження на дорожнє полотно. Таку ж технологію застосовують при облаштуванні злітних смуг аеропортів, тож дорога зможе прослужити значно довше».

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,