На Львівщині рахунки за електрику не знизились

Новини 30 Січня, 2023 156

“Львівобленерго” пояснює

У перші години після відновлення енергопостачання споживачі намагаються зарядити усі гаджети, а холодильники і бойлери споживають більше, ніж при стабільній роботі.

Про це повідомляє пресслужба Львівобленерго, пише Четверта студія.

“Попри відключення рахунки за електроенергію майже не зменшились. Чому так? Від початку масових обстрілів та застосування графіків відімкнення електроенергії споживання електричної енергії на Львівщині зменшилось незначно — лише від 10 до 20 відсотків”, – кажуть у Львівобленерго.

Причин того, що споживання електрики попри тривалі відключення практично не змінились, є декілька.

Перша: після відключень, коли є світло, споживачі максимально використовують електроенергію, вмикають всі енергозатратні прилади, попри прохання енергетиків зменшити споживання.

Друга: деякі енергозатратні прилади, як от бойлери та холодильники, у перші години після відновлення споживають більше електричної енергії, ніж у стабільному робочому режимі.

Третя: через холодну погоду і відповідно низьку температуру вдома люди догрівають помешкання електричними обігрівачами в час, коли подають електроенергію.

Четверта: значні витрати електроенергії спричиняють залишені на зарядку в нічний час акумулятори або інші альтернативні потужні джерела живлення, а також ліхтарі, павербанки.

“Таким чином загальний обсяг споживання у більшості помешкань не змінився, відповідно не змінився і розмір рахунків. Аби допомогти енергосистемі України та отримувати менші платіжки за спожиту електроенергію закликаємо всіх бути відповідальними та не користуватись без потреби потужними енергоприладами, а особливо одразу після подачі електроенергії, а також у пікові години: вранці (7:00-11:00) та ввечері (17:00-23:00)”, – закликають в обленерго.

Коментарі

Позначки: