На Львівщині припинили діяльність злочинної групи торговців наркотиками та психотропами (ВІДЕО)

Новини 08 Серпня, 2022 80

Ілюстративне фото

Зловмисників викрили оперативники Управління боротьби з наркозлочинностю у Львівській області спільно з слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективами) слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Про це повідомляє Поліція Львівської області, пише “Четверта студія”.

Як встановили правоохоронці, до складу групи входили п’ятеро осіб – 22-річний організатор, двоє складменів, двоє закладчиків та їх посібник, віком від 21 до 28 років – усі мешканці Львова та області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисники налагодили незаконний збут наркотичного засобу «канабіс», а також психотропних речовин «амфетамін» та «МДМА» на території Львова та області. Для реалізації «товару» вони використовували Телеграм-канал з можливістю розрахунку за допомогою криптовалют, а також реалізовували речовини, здійснюючи «закладки».

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання та в автомобілях фігурантів правоохоронці виявили та вилучили: наркотичний засіб «канабіс» та психотропну речовину «амфетамін», електронні ваги, зіп-пакети, чорнові записи, грошові кошти, виручені від незаконної діяльності, а також інші речові докази. Окрім того, поліцейські вилучили у зловмисників пристрій, схожий на пістолет та набої до нього. Усе скеровано на експертне дослідження.

Також правоохоронці виявили 17 закладок із порошкоподібною речовиною білого кольору, ззовні схожої на психотропну речовину «амфетамін», загальною вагою близько 17 грамів.

Двоє учасників злочинної групи, зокрема організатор та складмен, були затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, суд обрав їм запобіжні заходи – тримання під вартою. До затримання залучались бійці спецпідрозділу КОРД.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, триває. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Коментарі

Позначки: ,