На Львівщині прикордонникам запропонували хабар (ФОТО)

Новини 24 Липня, 2021 303

За пропуск жінки з дитиною до Польщі

За пропуск жінки з дитиною до Польщі

У пункті пропуску «Краківець» громадянин України пропонував прикордонникам хабар за безперешкодний пропуск через державний кордон неповнолітнього.

Про це інформує прес-служба Львівського прикордонного загону, пише Четверта студія.

На прикордонний контроль нотаріальну згоду на виїзд дитини за кордон надала 41-річна громадянка України, яка разом з неповнолітнім сином в якості пасажирів автомобіля «Шкода», намагалися виїхати у ЄС.

Під час перевірки документа інспектор прикордонного контролю засумнівався у його дійсності. Дослідивши його ретельніше, він з’ясував, що це лише кольорова світлокопія, а не оригінал.

Після роз’яснень щодо відмови в пропуску без оригіналу відповідних документів для виїзду дитини за кордон, громадянка пред’явила оригінал згоди батька на виїзд дитини за кордон, проте документ був дійсний минулого року.

Виявилося, що жінка свідомо надала документ з виправленою датою закінчення терміну дії згоди батька щоб виїхати з дитиною за кордон. Прикордонники Львівського загону жінку з дитиною через кордон не пропустили.

Після цього, водій автомобіля, у якому вони прямували, спробував «вирішити питання» безперешкодного пропуску через державний кордон його пасажирки з дитиною, надавши прикордонникам 100 євро хабаря.

Від такої пропозиції правоохоронці відмовились та направили до Нацполіції повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Коментарі

Позначки: , , ,