На Львівщині придбають ще вісім помешкань для дітей-сиріт

Новини 18 Серпня, 2023 80

Сесія Львівської облради відбудеться 4 липня

В о голови ЛОР Юрій Холод ініціюватиме збільшення фінансування Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області з обласного бюджету

Разом із громадами Львівщини придбаємо ще 8 помешкань для 9 дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування. Для цього сім громад скерують 2,4 мільйона гривень. Ми з обласного бюджету додамо 2,5 мільйона гривень. Загальна вартість об’єктів – 4,9 млн грн.

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

Такі рішення прийняла наша обласна Комісія з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області.

Житло для дітей цього разу співфінансують Жовківська міська рада (однокімнатна квартира), Новояворівська міська рада (двокімнатна квартира), Бориславська міська рада (однокімнатна квартира), Бродівська міська рада (двокімнатний житловий будинок), Турківська міська рада (двокімнатна квартира), Бібрська міська рада (дві однокімнатні квартири) і Бісковицька громада (однокімнатна квартира).

Попередньо члени комісії побували на обʼєктах і оцінили їхній стан. Нам важливо, щоб для дітей купували добротне житло.

“Нагадаю, Львівщина – єдина область, яка співфінансує закупівлю житла для дітей-сиріт під час воєнного стану. В межах обласної програми на 2023 рік ми передбачили 9 млн гривень. Наразі закупили 8 квартир загальною вартістю 4,5 млн грн.

Від себе особисто вдячний кожній громаді, яка відповідально ставиться до можливості допомогти дітям з числа сиріт або позбавлених батьківської опіки.

Прошу всі місцеві ради вчасно виділяти кошти, щоб не втратити нагоди придбати житло дітям-сиротам.

Також ініціюватиму збільшення фінансування Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області з обласного бюджету.

Бо попри війну, видатки на цю потребу є виправданими. Про дітей-сиріт піклуватися завжди на часі”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,