На Львівщині провели Українсько-турецький бізнес-форум

Новини 03 Вересня, 2022 200

На Львівщині провели Українсько-турецький бізнес-форум

Захід покликаний презентувати потенціал українського бізнесу для турецьких гостей та налагодити двосторонню співпрацю.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Сьогодні, 2 вересня, Львівська область приймала Українсько-турецький бізнес-форум. Підприємці з обох країн зустрілись, щоб обговорити шляхи співпраці у різних секторах економіки.

Привітав присутніх перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Він висловив вдячність турецькій стороні за підтримку України у боротьбі з російським агресором, а також подякував українському бізнесу, який попри складні обставини, продовжує працювати та розвивати економіку.

«Завдяки ініціативі Торгово-промислової палати України ми маємо сьогодні такий захід, а завдяки Збройним силам України маємо можливість зустрітись на ньому офлайн. 24 лютого чітко продемонструвало, хто є хто. Дякую Турецькій Республіці та турецькому народу, який одним з перших простягнув руку допомоги українській державі, щоб ми могли дати гідну відсіч несправедливій, злочинній агресії російської федерації. Ми отримали підтримку на міжнародно-дипломатичному фронті, завдяки Туреччині реалізується експортно-зернова ініціатива з деблокади українських портів. Також, я щиро дякую українському бізнесу, який в умовах воєнних дій, ракетних обстрілів, знищеної інфраструктури зберіг робочі місця та продовжує працювати. Кожен такий підприємець – герой. З початком повномасштабного вторгнення перед підприємцями з’явилось чимало перепон, але вірю, що сьогоднішній захід – це інструмент, завдяки якому нам спільними зусиллями вдасться зберегти наші позиції, в тому числі на зовнішніх ринках, та напрацювати нові шляхи і можливості для бізнесу. З вашою підтримкою ми переможемо – і на економічному і на військовому фронтах», – наголосив Андрій Годик.

Організаторами Українсько-турецького бізнес-форуму виступила Торгово-промислова палата України спільно з Союзом палат і товарних бірж Туреччини (ТОВВ) та Турецько-українська асоціація бізнесменів (TUID) у партнерстві з департаментом економічної політики Львівської облдержадміністрації.

Форум приурочений до візиту в Україну турецької делегації, яку очолює президент ТОВВ пан Ріфат Хісарчікліоглу. Представники українського та турецького бізнесу обговорили напрями взаємодії, про які йшлося під час візиту Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана в Україну.

Відтак, в межах Форуму провели пленарне засідання за участі дипломатичного представництва Туреччини в Україні, президентів ТПП України, ТОВВ, TUID, іноземних компаній, представництв іноземних компанії в Україні, низки міністерств та облдержадміністрації.

Також, відбулись B2B-переговори з представниками компаній як з української, так і турецької сторони.

Коментарі

Позначки: ,