На Львівщині протягом доби двічі знешкоджували застарілі боєприпаси

Новини 28 Лютого, 2019 106
На Львівщині рятувальники продовжують знешкоджувати застарілі боєприпаси

27 лютого о 16:10 год піротехнічною групою було вилучено застарілий боєприпаси у с. Жвирка Сокальського району, де небезпечну знахідку було виявлено в полі на відстані 1500 м від житлових будинків. Піротехніками було ідентифіковано небезпечний предмет, ним являвся 76-мм артилерійський снаряд часів минулих війн. Снаряд було вилучено та знищено.

Про це інформує Головне управління ДСНС у Львівській області.

Того ж дня о 18:20 год у с. Бояничі Сокальського району піротехнічний підрозділ ДСНС України вилучив небезпечну 105-мм міну часу минулої Світової війни, де на неї натрапили мешканці села під час прогулянки лісом на відстані 500 м від житлових будинків. Міну було вилучено та знищено встановленим порядком у безпечному місці.

Ще протягом доби під час земляних робіт було виявлено предмет схожий на мінометну міну у с. Кореличі Премишлянського району , а у с. Дуліби Стрийського району мешканці виявили металевий предмет схожий на застарілий артилерійський снаряд, по обох випадках було повідомлено в правоохоронні органи та подано заявку начальнику 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення небезпечних боєприпасів.

Коментарі

Позначки: ,