На Львівщині протестують гірники шахти “Степова”

Новини 09 Квітня, 2021 217

На Львівщині протестують гірники шахти "Степова"

На Львівщині гірники шахти “Степова” відмовилися спускатися у забій. 3 і 4 зміни шахтарів 6 квітня залишилися на поверхні. Причина — заборгованість із заробітної плати за січень, лютий та березень. Борг перед шахтою зараз близько 40 мільйонів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

“Люди не мають за що годувати свої сім`ї, є випадки, що до мене хлопці приходять у відчаї! І вони не мають, як лікувати рідних, є дуже багато хворих, ситуація зовсім невтішна. Основна проблема, що нам не віддають гроші за вугільну продукцію, яку ми відвозили”, — каже керівник профспілки шахти “Степова” Василь Семканич.

За словами Василя Семканича, коли шахтарі були на зустрічі з міністром, їм обіцяли виплатити заборгованість.

Вранці 7 квітня на загальних зборах у шахті вирішили відновити роботу, тобто проводити відкачування води та підтримку лав, але припинили відвантаження вугілля.

7 квітня відвантаження вугілля призупинила ще одна шахта “Лісова”. Про це Суспільному повідомив керівник профспілки Володимир Золочівський.

Загалом, за словами прессекретарки ДП “Львіввугілля” Марини Громик за січень і лютий перед усіма шахтами підприємства боргують більше 190 мільйонів.

Щодо того, коли шахтарям планують виплатити заборгованість, Суспільне надіслало запит в Міністерство енергетики України та чекає відповіді. У разі отримання відповіді з Міністерства, повідомимо читачів.

Коментарі

Позначки: