На Львівщині продовжують виявляти та знищувати застарілі боєприпаси

Новини 05 Серпня, 2022 23

На Стрийщині поблизу річки виявили застарілий боєприпас

4 серпня піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 19 боєприпасів часів II Світової війни:

Про це пише Четверта студія з посиланням на ДСНС Львівщини.

76 мм артилерійський снаряд виявлений під час збирання грибів в лісі поблизу с. Гута Червоноградського району;

18 артилерійських снарядів калібру 107 мм, що були виявлені в лісі поблизу сел. Магерів Львівського району.

Водночас, 4 серпня о 14:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Черниця Золочівського району під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці, на відстані 10 м від житлового будинку виявлено предмет ззовні схожий на ручну гранату Ф-1 часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 15:57 надійшло повідомлення, що в с. Суходоли Золочівського району під час риболовлі на березі місцевого ставка, на відстані 40 м від житлового будинку виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

У разі виявлення боєприпасів або предметів, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку Службу порятунку за номером “101”.

Коментарі

Позначки: