На Львівщині продовжують виявляти та знищувати застарілі боєприпаси

Новини 08 Вересня, 2022 52

7 вересня о 08:18 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Павлів на просп. Юності, 39 Червоноградського району на території підприємства під час господарських робіт, виявлено предмет ззовні схожий на застарілий боєприпас.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ДСНС Львівщини.

Небезпечна знахідна знаходилась на відстані 200 м від адміністративної будівлі та 500 м від житлових будинків.

На місце події було направлено оперативну групу Червоноградського районного управління, працівники якої ідентифікували небезпечну знахідку, як 82 мм мінометну міну часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 14:50 піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

Також, 7 вересня о 13:27 до рятувальників надійшло повідомлення, що поблизу с. Зіболки Львівського району в лісі, на відстані 500 м від дороги місцевого значення, виявлено предмет ззовні схожий на 86 мм мінометну міну часів II Світової війни.

За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, залишаються небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Пам’ятайте, що категорично забороняється:
• брати боєприпас до рук, наносити удари, робити спроби розібрати;
• переносити або перекатувати з місця на місце;
• кидати боєприпаси у вогнище або розводити над ними полум’я;
• збирати та здавати застарілі боєприпаси, як металобрухт.

У разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку Службу порятунку за номером “101”.

Коментарі

Позначки: