На Львівщині продовжують спалювати суху траву

Новини 01 Липня, 2019 88
На Львівщині продовжують спалювати суху траву

На Львівщині продовжують спалювати суху траву

30 червня о 13:56 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в м. Трускавець на вул. Карпатська, на відкритій території.

Про це інформує головне управління ДСНС у Львівській області.

На місце події негайно був направлений пожежно-рятувальний підрозділ 7 ДПРЧ м. Трускавець.

Пожежу локалізовано о 14:12, ліквідовано о 14:17. Вогнем знищено суху траву на площі 400 кв.м

Ще одне повідомлення до рятувальників надійшло о 15:30 про пожежу поблизу с. Березець Городоцького району на відкритій території.

На місце події негайно виїхали вогнеборці 45 ДПРП сел. В. Любінь та 15 ДПРЧ м. Городок.Пожежу локалізовано о 18:28, ліквідовано о 19:43. Вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 2 400 кв.м. До ліквідації пожежі залучили 6 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

О 17:32 надійшло повідомлення про пожежу в с. Хмелива Золочівського району на відкритій території. До місця виклику негайно виїхали рятувальники місцевої пожежної команди с. Сасів. Пожежу локалізовано о 18:11, ліквідовано о 18:35.Вогнем знищено суху трава на площі 500 кв.м та сміття на площі 20 кв.м.

Внаслідок події ніхто не постраждав, обставини встановлюють правоохоронці.
Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що спалювання сміття та сухої трави на території і поблизу населених пунктів, а також стерні на полях заборонено!
Суха вітряна погода є сприятливим фактором для швидкого розповсюдження вогню на великі відстані з подальшою небезпекою для поруч розташованих будівель, споруд та їх мешканців.

Випадки потрапляння людини в зону горіння є рівносильним потраплянню до пастки, адже усі шляхи евакуації скоріше всього будуть відрізані.

Окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди як руйнація ґрунтового шару, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки.

Будьте розсудливими та відповідальними. Помітивши горіння на відкритій території телефонуйте на номер Служби порятунку «101».

Коментарі

Позначки: , ,