На Львівщині пробне ЗНО здаватимуть більше 13 тисяч абітурієнтів (ВІДЕО)

Новини 07 Квітня, 2021 79

Лариса Середяк. Фото: Варіанти

В суботу, 10 квітня, відбудеться пробне незалежне оцінювання. Цьогоріч кожен зареєстрований учасник зможе скласти пробний тест з одного навчального предмета з переліку.

Про це під час брифінгу розповіла керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, пише Четверта студія.

Найчастіше з-поміж 11 предметів учасники реєструвались на англійську мову. Її обрали понад 4000 учасників. На другому місці за популярністю — математика — майже 3500, далі — українська мова — менше 3000 учнів.

Для проведення пробного тестування на Львівщині створили 65 пунктів у Турці, Старому Самборі, Сколе, Стрию, Самборі, Червонограді, Сокалі, Мостиськах, Львові, Золочеві, Радехові. Втім, через брак техніки тестування з англійської мови проводитимуть на 5 локаціях.

“Англійська мова потребує техніки для аудіювання. Тому пробне тестування проводитиметься у Львові, Стрию, Дрогобичі, Самборі і Червонограді, як і минулого року, але на основній сесії це буде розширена мережа”, — каже Лариса Середяк.

Учасників запрошуватимуть до кабінетів після того, як вони покажуть запрошення та паспорт. Запрошення можна або роздрукувати, або ж надати в електронному форматі. Паспорт можна пред’явити як в паперовому форматі, так і з додатку “Дія”.

Перед та під час тестування слідкуватимуть за дотриманням карантинних норм. На вході в учасників та персоналу мірятимуть температуру. Учнів та працівників із ознаками нездужання не допускатимуть у кабінети. На місцях тестування будуть санітайзери, запасні маски, в туалетних кімнатах — паперові рушники та рідке мило.

Через кілька днів, 11-14 квітня, на інформаційних сторінках учасників розмістять усі зошити пробного тестування, завдання з яких можна розв’язати самостійно. Результати пробного тестування з’являться 16 квітня.

Коментарі

Позначки: , ,