На Львівщині презентували проект з попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні

Новини 01 Грудня, 2018 74

1 грудня у с. Плав’я, Сколівського району відбулася презентація проекту “Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні”.

Про це інформує головне управління ДСНС у Львівській області.

Участь у конференції взяли заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький,  голова Львівської обласної ради, керівник Правління Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна» Олександр Ганущин, виконавчий директор Асоціації Галина Литвин та керівники обласних управлінь ДСНС Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Виконавчий директор Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин розповіла, що реалізація проекту відбуватиметься впродовж двох років з метою покращення стану безпеки в Карпатах та забезпечення матеріально-технічної бази рятувальників Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Руслан Білошицький привітав колег із початком нової та цікавої роботи, й наголосив на тому, що завдяки цьому проекту рятувальники зможуть підвищити  рівень професійних навичок, обмінятися досвідом з польськими вогнеборцями, і найголовніше – це дасть можливість підвищити безпеку населення та запобігати катастрофам в карпатському регіоні, який має свою специфіку.

Зазначимо, що українські Карпати зараз є великим туристичним центром, а тому  рятувальники повинні бути готовими надати  необхідну допомогу в разі виникнення надзвичайної ситуації швидко та якісно.  І рятувальники Львівщини, Івано-Франківщини та Закарпаття завдяки цьому проекту зможуть скоординовувати свої дії, допомагати та гарантувати безпеку усього регіону.

Довідка: Проект “Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні” реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна вже 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонній території Польщі, Білорусі та України шляхом фінансування різноманітних проектів. Усі проекти, що фінансуються у рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, є некомерційними та сприяють поліпшенню якості життя мешканців східної Польщі та Західної України і Білорусі.

У програмному періоді 2014-2020 Програма діє у рамках Європейського інструменту сусідства, який підтримує сталий розвиток на території зовнішніх кордонів ЄС, допомагає вирівнювати рівень життя мешканців та вирішувати спільні проблеми через кордони.

Проект спільно реалізують: Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” (головний партнер), Головне управління ДСНС України у Львівській області, Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, Управління ДСНС України у Закарпатській області та Воєводська комендатура Державної пожежної служби в Ряшеві, Польща.

Метою проекту є підвищення рівня безпеки в карпатському регіоні шляхом зміцнення спроможності регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій, скорочення часу реагування на катастрофи в гірській місцевості.

Проект є єдиним у тематичній цілі “Безпека”, що пропонує спільне вирішення проблем реагування на надзвичайні ситуації одразу у 4 карпатських регіонах.

У рамках проекту заплановано придбання 11 пожежних машин та комплектів вогнетривкого спорядження, 3 мікроавтобусів для обласних управлінь ДСНС України у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській областях, спільні навчання для персоналу пожежно-рятувальних частин карпатських областей, будівництво приміщення для навчальних тренувань пожежників з імітацією реальних умов надзвичайних ситуацій в Ряшеві та розробка спільної стратегії попередження та реагування у наших областях.

На Львівщині презентували проект з попередження та реагування на катастрофи. Фото: головне управління ДСНС у Львівській області.

На Львівщині презентували проект з попередження та реагування на катастрофи. Фото: головне управління ДСНС у Львівській області.

Коментарі

Позначки: , ,