На Львівщині працює 285 лікарів-переселенців

Новини 09 Жовтня, 2023 131

Львівські лікарі врятували дівчинку з Рівненщини, яка ледь не померла через невідому післяопераційну інфекцію

МОЗ відповідає: як медик-переселенець може працевлаштуватися у регіонах тимчасового проживання

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що внутрішньо переміщені медики можуть працевлаштуватися у тих регіонах, де вони перебувають. Таку можливість передбачено для тих медиків, які через війну втратили свої робочі місця та були вимушені шукати інші можливості працевлаштуватися у більш безпечних регіонах.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу МОЗ.

Йдеться про механізм забезпечення їх робочими місцями, який врегульовано наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.03.2022 р. № 414.

У разі працевлаштування облік робочого часу медпрацівника, який тимчасово змінив місце проживання, здійснюється у медзакладі, до якого його направлено. Далі ці дані спрямовують до медзакладу за основним місцем роботи, після чого працівник охорони здоров’я отримує заробітну плату.

На сьогодні вже 4 715 внутрішньо переміщених медиків скористались можливістю працевлаштуватися у медзакладі іншого регіону.

Серед них: 2 079 лікарів, 1 710 фахівців (медичних сестер/братів, акушерів, фельдшерів, асистентів фармацевтів) та 926 технічних працівників.

Найбільше працевлаштованих лікарів та інших професіоналів у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Львівській – 285, Дніпропетровській – 218, Полтавській – 152 та Запорізькій областях – 144 особи.

Найбільше працевлаштованих медичних сестер та інших фахівців у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Дніпропетровській – 335, Запорізькій – 220, Полтавській  – 202 та Харківській областях – 145 осіб.

За допомогою інформаційно-аналітичної системи «MedData» проводиться збір та узагальнення інформації щодо кадрових потреб у медзакладах кожного регіону. Визначені особи ЗОЗ подають до системи оновлену інформацію щодо кількості внутрішньо переміщених медиків із розподілом їх за групами, зокрема:

зараховані на основне місце роботи;

зараховані за сумісництвом;

виконують професійні обов’язки поза основним місцем роботи, але табелюються за основним місцем роботи.

Звертаємо увагу, що порядок працевлаштування в іншому закладі охорони здоров’я для внутрішньо переміщених медичних працівників такий же самий, як і в разі звичайного працевлаштування. Медик подає стандартний пакет документів, зокрема:

– паспорт або ID-картка — документ, що засвідчує особу;

– ідентифікаційний номер;

– документ, що підтверджує освіту та професійну кваліфікацію (диплом, сертифікат лікаря-спеціаліста, посвідчення про кваліфікаційну категорію);

– документ, що підтверджує професійний стаж (трудова книжка);

– заява з проханням про прийняття на роботу.

Нагадаємо, що знайти потрібну вакансію можна на порталі вакансій для медичних працівників.

Коментарі

Позначки: ,