На Львівщині повністю обвалився міст, який п’ятнадцять років був не добудованим (ФОТО)

Новини 15 Липня, 2023 190

На Львівщині повністю обвалився міст, який п'ятнадцять років був не добудованим

Люди обходять чималу ділянку дороги

Вночі на 14 липня між селами Монастирець та Поляна, що у Комарнівській територіальній громаді, повністю обвалився дерев’яний міст. Ним мешканці продовжували переходити з одного села в інше, попри заборону. Тепер потрібно обходити близько 4 кілометрів, розповів директор місцевої початкової школи у Монастирці Любомир Байцар.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Фото обваленого моста опублікувала у Facebook Марія Крупач.

За словами директора місцевої початкової школи Любомира Байцара, обвал трапився о 23 годині 13 липня.

“Там один рибак сидів, то чув обвал. Той міст вже був обвалений давно, але люди ще зробили перехід по перекладинах і вони були не надійні. Новий міст будують, але там лише підготовчі роботи, укріплюють дамбу, ще балок не кинули”, — говорить директор початкової школи у Монастирці Любомир Байцар.

У Монастирці є школа, пошта, бібліотека, дві церкви та медичний пункт. Тепер, щоб туди потрапити, потрібно обходити 4 кілометрів, розповів директор місцевої початкової школи у Монастирці Любомир Байцар.

“Більшість людей — пенсіонери, їм той шлях нелегко долати. Голова звертався до перевізників, та вони не хочуть, бо кажуть, що не вигідно. Доярки з Монастирця, а ферма — на Поляні. Сторож в Монастирці, а ферма — на Поляні. Тепер мусять йти по колу, приблизно 6-7 кілометрів”, — каже Любомир Байцар.

Суспільне намагається отримати коментар місцевої влади.

Що відомо про ситуацію з мостом між населеними пунктами Монастирець та Поляна
Міст через річку Дністер, що має сполучати села Поляна та Монастирець, розпочали будувати після повені у 2008 році.

Тоді негода пошкодила дерев’яний міст, яким користувалися жителі цих сіл. Та нову переправу тоді не добудували. І люди продовжили користуватися аварійним.

2 жовтня 2022 року між селами Монастирець та Поляна обвалилася частина дерев’яного моста. Після цього комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про демонтаж споруди. Об’їзд моста — це додаткові 12 кілометрів.

У липні 2023 року між селами почали зводити нову бетонну переправу.

Коментарі

Позначки: ,