На Львівщині посилено боротимуться із заборгованістю по заробітній платі

Новини 11 Червня, 2018 120

Сьогодні, 11 червня, у Головному територіальному управлінні юстиції у Львівській області, під головуванням Міністра юстиції Павла Петренка, відбулось засідання регіонального штабу з питань ліквідації заборгованостей з виплат по заробітній платі.

У межах засідання узгодили спільні дії регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби Львівської області рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами.

Відтак, як йшлося під час засідання, представники структурних підрозділів Львівської ОДА, керівники районів області спільно із працівниками юстиції проведуть аналіз підприємств, які мають заборгованість із заробітної плати та по яких немає виконавчих впроваджень. За підсумками відбудуться робочі зустрічі із керівниками підприємств на яких наголосять на важливості виплати заробітної плати та відповідальності за її невиплату.

Як зазначив Міністр юстиції Павло Петренко, роз’яснення проводитимуть не лише для керівників підприємств, але й для працівників.

«Важливим є питання щодо роз’яснювальної роботи серед працівників даних підприємств. Всі охочі працівники можуть звернутися. І саме працівникам роз’яснити їхні можливості щодо максимально швидкого стягнення в примусовому порядку даних коштів. Є необхідність провести умовно кажучи медіацію – ми поспілкуємось із керівниками даних підприємств, проведемо з ними роз’яснювальну роботу та з самими трудовими колективами. Дамо інструмент в першу чергу працівникам, за бажанням або звернутися за отриманням виконавчого документу, тоді органи юстиції зможуть виконати його в примусовому порядку, або ж керівники підприємств погасять частково або повністю заборгованість по заробітній платі», – наголосив Павло Петренко.

Як розповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський дана робота стане продовженням діяльності районних та міськ груп з детінізаціїї економіки та заробітної плати, які діють на Львівщині.

«Ми заробітну плату розглядаємо більш в ширшому контексті: це і її легалізація, і детінізація економіки, а також виплата заборгованості по заробітній платі. За розпорядженням голови Львівської ОДА створені так звані робочі групи по детінізації економіки та легалізації виплати заробітної плати. І якщо на початку року таких субєктів господарської діяльності було майже 2,5 тисячі, на сьогоднішній день їх 1800. Це ті, які платять менше 3700 грн. Ми бачимо позитивну динаміку. Ми постійно в різних районах області збираємо комісії. І також добре було б долучити до цієї роботи працівників юстиції», – зазначив Ростислав Замлинський.

Також перший заступник голови Львівської ОДА означив ті підприємства Львівщини, які мають заборгованість по заробітній платі та потребують нагального вирішення. Відтак, сторони погодили вирішувати питання по даних підприємствах на загальнодержавному рівні.

Мова йде у першу чергу про підприємства із мільйонними сумами заборгованості по заробітній платі, зокрема: ЛАЗ та Дрогобицький автокрановий завод.

Додамо, що екс-начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський під час сьогоднішньої прес-конференції у Львові висловив побажання відставки Павла Петренка з посту міністра юстиції.

Коментарі

Позначки: , , ,