На Львівщині посадовці сільрад займалися незаконним відчуженням земельних ділянок

Новини 04 Вересня, 2019 22

Секретарка сільради завдала збитків територіальній громаді Пустомитівщини на суму 91 тисяча гривень

Працівники Управління захисту економіки Львівщини, слідчі Бродівського відділення поліції за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури викрили колишнього голову однієї з сільрад Бродівщини, який видав громадянці неправдиву виписку з рішення виконкому сільської ради про безоплатну передачу їй земельної ділянки площею 0,5168 га. Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

В подальшому жінка на підставі цього документу незаконно одержала державний акт на право приватної власності на земельну ділянку, вартість якої склала 63,6 тисяч. гривень.

Посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення за ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість). Скоєння цього злочину карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

В Кам’янко-Бузькому районі встановлено факт незаконного відчуження двох земельних ділянок площею 0,25 га і 0,3043 га для обслуговування житлового будинку і ведення особистого сільського господарства. Вони були передані на підставі завідомо неправдивої виписки з рішення сільради.

Колишньому її голові повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Максимальне покарання, передбачене статтями, – позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За такими ж статтями повідомлено про підозру і секретарці сільради на Пустомитівщині. Вона підробила та видала завідомо неправдиве рішення щодо передачі у приватну власність земельної ділянки  площею 0,248 га для ведення особистого сільського господарства. Збитки, заподіяні територіальній громаді, склали 91 000 гривень.

Коментарі

Позначки: , ,