На Львівщині понад 270 особам припинено виплату субсидій

Новини 03 Жовтня, 2018 109

На сьогоднішній день в області близько 300 тисяч громадян отримують державну соціальну підтримку шляхом одержання житлових субсидій, соціальних виплат та компенсацій. Про це інформує департамент соціального захисту, повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Мета такої підтримки є фінансове забезпечення соціально незахищених верств населення. Проте, як показує практика, є непоодинокі випадки, коли особа користується державною соціальною підтримкою, компенсаціями, отримує субсидію та інші державні соціальні виплати і одночасно працює тривалий час за кордоном, не декларуючи отримані доходи.

Усі державні соціальні допомоги виплачуються за кошти Державного бюджету України, який наповнюється з податків громадян, які офіційно працюють на теренах нашої держави. Органами соціального захисту населення здійснюються перевірки на предмет виїзду та тривалого перебування за кордоном одержувачів державних допомог. Якщо одержувач державних соціальних виплат тривалий час перебуває та неофіційно працевлаштований за кордоном – вказані виплати припиняються та скасовуються.

До прикладу, у одному із районів Львівщини понад 270 особам, припинено компенсаційні виплати на догляд за інвалідом І групи або престарілими особами старше 80 років, у зв’язку з їх перебуванням за кордоном. По даному факту відкрито кримінальне провадження. Тому, усім одержувачам державних соціальних допомог варто знати, що будь-яка інформація про неофіційне працевлаштування за кордоном є вагомою підставою для повернення одержаних державних соціальних виплат та подальшого скеровування такої інформації до правоохоронних органів.

Коментарі

Позначки: ,