На Львівщині поліцейські відмовились від 150 євро

Новини 19 Липня, 2022 41

На Львівщині поліцейські відмовились від 150 євро

Попри заборону суду, продовжував роз’їжджати на авто та намагався підкупити поліцейського

За процесуального керівництва прокурорів Жовківської окружної прокуратури повідомлено про підозру 25-річному чоловіку у пропозиції та наданні працівникам поліції неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 369 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на поліцію Львівської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні цього року в одному із сіл Львівського району патрульні зупинили автомобіль, яким керував фігурант. В ході перевірки даних особи водія правоохоронці встановили, що у квітні поточного року за вироком суду чоловік засуджений за порушення правил безпеки дорожнього руху (ч. 2 ст. 286 КК України) із призначенням іспитового строку та позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки.

У подальшому, фігурант усвідомлюючи, що вчинив правопорушення та не бажаючи настання негативних правових наслідків для себе, в тому числі із можливим притягненням до кримінальної відповідальності, запропонував та надав хабар поліцейському. Підозрюваний поклав 150 Євро у кишені панелі навпроти переднього пасажирського сидіння службового автомобіля. Правоохоронець від наданої неправомірної вигоди відмовився та викликав СОГ.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ відділення поліції №1 ЛРУП №1 ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її’ вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,