На Львівщині планують провести відразу два етапи чемпіонату України з ралі

Новини 02 Серпня, 2021 185

Іван Собко Фото: Варіанти

У вересні на Львівщині планують провести етапи чемпіонатів України з гірських гонок та класичного ралі. Змагання, що включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, проводить Галицький автомобільний клуб. Для координації організаційних процесів управління молоді та спорту облдержадміністрації сьогодні провело робочу нараду під головуванням заступника голови Львівської ОДА Івана Собка.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

«Наша основна вимога – це проведення змагань за погодження усіх дотичних інстанцій, а також узгодження дій з територіальними громадами, по території яких пролягає маршрут перегонів. Зокрема, з боку організаторів першочерговим є забезпечення стюартів – оскільки, це безпека. Наголошуємо, що обов’язкова присутність на місці карет швидкої допомоги та інформування служби надзвичайних ситуацій про проведення змагань.

Головне управління Нацполіції просимо забезпечити перекриття руху автомобільного транспорту відповідно до затверджених схем маршрутів, а також посилене патрулювання і дотримання громадського порядку у місцях проведення змагань», – зазначив Іван Собко.

Окрім того, управління транспорту та зв’язку доручили проконтролювати курсування рейсових автобусів за зміненими маршрутами із врахуванням перекриття доріг загального користування.

Змагання з гірських гонок відбуваються з 1997 року на гірських трасах Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей. Захід традиційно присвячений Дню міста Борислава та Дню Нафтовика. Змагання чемпіонату України з гірських автоперегонів триватимуть один день – 5 вересня. Очікується участь понад 30 екіпажів з дев’яти областей України. Змагання складається з двох вільних тренувань, двох кваліфікаційних та трьох залікових підйомів по дорозі загального користування Східниця — Урич.

У змаганнях з класичного ралі очікується участь понад 30 спортивних екіпажів з 12 областей України, а також пілоти з Литви, Латвії та Польщі. 12 вересня відбуватимуться швидкісні заїзди між населеними пунктами по дорогах загального користування: Доброгостів – Орів, Орів – Східниця, Перепростиня – Новий Кропивник, Поміжброди – Ямельниця. Дистанція ралі складається з 98 км спеціальних ділянок. Загальна протяжність ралі 290 км.

«Гірські перегони – це не тільки вид спорту, а й популярна розвага серед туристів. Часто такі заходи відбуваються без погодження з відповідними структурами, без належного забезпечення безпеки для учасників і глядачів – насправді це псевдоспортивні заходи. Приїхали, поганяли, а про наслідки ніхто не думає. Сьогодні ми зібрались заздалегідь, аби змагання змагання з гірських гонок та класичного ралі відбулись у відповідності до регламентних норм та правил змагань та були максимально безпечними для мешканців громад та екології», –  наголосив керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Коментарі

Позначки: , ,