На Львівщині планують об’єднати кільцем три карпатські області

Новини 04 Листопада, 2019 177

Ілюстрація: "Варто - Галицькі новини"

В один день поснідати в Славському, пообідати в Пилипці, повечеряти в Долині

Йдеться про Івано-Франківщину, Львівщину та Закарпаття. Перемовини із Івано-Франківською успішно відбулись, на черзі — зустріч із головою Закарпаття.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Варто – Галицькі новини», про це повідомив голова Славської селищної ОТГ Володимир Бега.

Як зазначається, у Славському хочуть знову повернути собі статус туристичної мекки. Перша його частина — будівництво дороги, що з’єднає місцевість із Закарпаттям та Івано-Франківщиною.

«Наша ідея полягає в тому, щоб з’єднати Славське із Пилипцем у Закарпатті найкоротшою дорогою. Зараз ми є в тупику, і туристи, які приїжджають сюди влітку, щоб десь далі подорожувати, змушені повертатись у Сколе, до траси Київ — Чоп. А до Пилипця ще треба проїхати через Нижні і Верхні ворота, це 120 км..», – пояснює він.

Довжина кола становитиме близько 100 км. Про співпрацю в цьому напрямку також домовились із Асоціацією Єврорегіон «Карпати — Україна» і отримали кошти на співфінансування проекту.

«І тоді ми матимемо унікальний туристичний продукт: можемо в один день поснідати в Славському, пообідати в Пилипці, повечеряти в Долині — і повернутись назад до Славського», — каже Володимир Бега.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,