На Львівщині підписали меморандум про розвиток добровільного пожежно-рятувального руху

Новини 22 Червня, 2023 74

Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Головне управління ДСНС України у Львівській області та громадська спілка «Пожежні – рятувальники України» сьогодні, 22 червня, підписали меморандум про співробітництво.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛОР.

«Головна мета меморандуму – зміцнення безпеки мешканців Львівщини.

Підписаний нами документ передбачає залучення охочих громадян до формування добровільних пожежно-рятувальних загонів та сприяння матеріально-технічному забезпеченню професійної підготовки рятувальників», – зауважив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

За інформацією Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, у межах співпраці створюватимуть належні умови для адаптації осіб, що брали участь у військових діях.

Серед напрямів співпраці:

– організація та проведення спільних зборів, семінарів, конференцій, круглих столів, форумів, тренінгів, акцій, культурно-просвітницьких заходів тощо, що відповідають предмету меморандуму;

– розроблення та видання навчально-методичної літератури, зокрема методичних рекомендацій, посібників, збірників, положень, програм і планів заходів в межах меморандуму;

– забезпечення інформаційної підтримки спільних заходів, висвітлення результатів спільної діяльності на офіційних інтернет ресурсах, соціальних мережах та у засобах масової інформації.

Добровольчі пожежні дружини, до яких належать десятки місцевих мешканців громад, є традиційними для Німеччини, Швейцарії та інших розвинених європейських країн. На початку ХХ століття на заході України також були непоодинокі спроби організації таких громадських об’єднань. Частина з них певний час успішно працювала.

Коментарі

Позначки: ,