На Львівщині під час будівництва медзакладу вкрали майже мільйон гривень

Новини 28 Липня, 2022 186

Спецслужба викрила та блокувала схему нанесення збитків державному бюджету на майже 1 млн грн. Оборудку організували посадовці Управління капітального будівництва та представники фірми підрядника.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу СБУ Львівщини.

Йдеться про будівництво амбулаторії монопрактики на Львівщині, фінансування якої відбувалось за державні кошти.

Оперативники СБУ провели експертизи та встановили, що зловмисники умисно вносили недостовірні дані в акти приймання щодо об’єму та вартості будівельно-монтажних робіт. Згодом, керівник УКБ ЛОДА підписував «документи» за нібито проведені будівельні роботи, які надалі стали підставою для перерахунку бюджетних коштів на розрахункові рахунки підрядної організації.

Така діяльність зловмисника нанесла збитки державному бюджету на суму – 917 тис грн.

Наразі колишньому начальнику УКБ ЛОДА вже оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 5 ст. 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Викриття злочинної оборудки проводилось УСБУ у Львівській області спільно з слідчими Поліція Львівської області за процесуального керівництва Львівська обласна прокуратура.

Коментарі

Позначки: