На Львівщині перевіряють працевлаштування кур’єрів доставки

Новини 02 Листопада, 2020 511

Фото ілюстративне. Джерело: 24 Канал

Робота з представниками транспортної та кур’єрської галузей триватиме до 15 листопада

З 28 жовтня Держпраці розпочало кампанію з метою легалізації працівників у транспортній сфері та кур’єрській службі.

Як пише «Четверта студія», у ГУ Держпраці у Львівській області повідомили, що впродовж першого її етапу тероргани Служби спільно із соціальними партнерами – представниками ДФС, ПФУ, Служби зайнятості, Нацполіції та органів місцевого самоврядування посилено проводитимуть інформаційно–роз’яснювальну роботу саме серед підприємств зазначених галузей.

Також проведуть детальний аналіз стану оформлення трудових відносин у цих сферах.

«З роботодавцями, котрі мають найвищий ризик використання незадекларованої праці, спершу проведемо роз’яснювальну роботу щодо негативних наслідків праці в тіні та надамо консультації щодо офіційного працевлаштування. Потім обов’язково промоніторимо, чи достатніми були інформаційні заходи», – пояснила начальник Головного управління Ольга Вільхова.

Слід зазначити, з початку року фахівцями Держпраці такі кампанії вже проведено серед підприємств торгівельної сфери, громадського харчування, будівництва та сільського господарства. Як свідчать статистичні дані, за їх результатами кількість застрахованих осіб в Україні зросла.

«Роз’яснювальна робота з представниками транспортної та кур’єрської галузей триватиме до 15 листопада. У суб’єктів господарювання, в котрих й надалі спостерігатиметься високий ризик використання нелегальної праці, відбудуться інспекційні заходи», – наголошується у повідомленні.

 

Коментарі

Позначки: , , ,