На Львівщині перевіряють перевізників щодо дотримання цінової політики проїзду

Новини 04 Квітня, 2022 217
На Львівщині перевіряють перевізників щодо дотримання цінової політики проїзду

На Львівщині перевіряють перевізників щодо дотримання цінової політики проїзду

Упродовж березня робоча група, до складу якої входять представники Львівської ОВА та правоохоронних органів, перевірила близько 50 транспортних засобів, що курсують за міжнародними маршрутами.

Про це повідомляє Львівська ОВА, пише “Четверта студія.

Перевізникам наголосили на відповідальності у випадку підвищення цін. Водночас, під час перевірки встановили, що  вартість перевезень Львів-Варшава та Львів-Краків не перевищує 800-1000 грн, що практично відповідає цінам довоєнного часу.

«Ми бачимо, що внутрішньо переміщені особи, які прибувають на Львівщину евакуаційними потягами, вибирають різні способи подальшої логістики: 25 % перетинають кордони ЄС міжнародними евакуаційними потягами, 35 % переїжджають евакуаційними автобусами до міжнародних піших пунктів пропуску, а десь 40 % обирають комфортний та водночас платний спосіб переїзду до локацій на території ЄС. Щоденно зі Львова відправляється біля 40 регулярних рейсів до Польщі, Чехії та Німеччини, а також десь така ж кількість додаткових рейсів. Ми розуміємо, що є попит на міжнародні автобусні перевезення, а також, що бізнес має працювати та сплачувати податки. Однак застерігаємо недобросовісних перевізників від необґрунтованого підвищення вартості проїзду, адже ваші дії не залишаться непомітними і щодо вас будуть вжиті відповідні заходи», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Степан Рудницький, за дорученням голови Львівської ОВА такі перевірки будуть проводити регулярно.

Коментарі

Позначки: ,