На Львівщині перебуває понад 600 дітей-переселенців без батьків

Новини 11 Березня, 2022 201

Перші українські біженці

На Львівщині перебуває понад 600 дітей із Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської та Київської областей, які прибули в нашу область без батьків. Вони приїхали у складі організованих груп. Також серед них є 5 дитячих будинків сімейного типу.

Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація, пише “Четверта студія”.

”У Шегинях ми розмістили групу із 20 неповнолітніх, які приїхали з Київської області без супроводу дорослих. Зараз Служба у справах дітей допомагає їм з документами, щоб вони могли законно перетнути кордон чи залишитись у Львівській області. Дітей, які приїхали у Львівську область без супроводу дорослих, приймають у притулку Служби у справах дітей на вулиці Левандівській, 17В у Львові. Декілька тисяч неповнолітніх, яких евакуювали на Львівщину, уже добрались у Польщу, Німеччину, Словаччину, Чехію та Італію”, – зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Також у зв’язку з введенням воєнного стану, кабінет міністрів України вніс зміни до пункту 2 про правила перетинання державного кордону громадянами України постанови №179. Це спрощує процес виїзду за кордон для дітей-сиріт, позбавлених батьківських прав чи тих, хто виїжджає із бабусями, братами або сестрами. Зокрема:

• Діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, які не досягли 18 років, можуть виїхати за межі України у супроводі осіб, які уповноважені законними представниками дитини, та за наявності письмового погодження органу опіки та піклування чи військової адміністрації на виїзд із зазначенням держави прямування.

• Діти, які не досягли 16-річного віку, можуть виїхати за кордон у супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітнього брата чи сестри, інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, яка завірена органом опіки та піклування. Для цього не потрібно нотаріально засвідчувати згоду другого з батьків. Дитині необхідно мати з собою паспорт громадянина України, свідоцтво про народження або документ, що містить відомості про особу, який визнає Держприкордонслужба.

Коментарі

Позначки: , ,