На Львівщині ознакували 420 кілометрів шляхів активного туризму

Новини 16 Січня, 2021 146
Наталія Табака

Наталія Табака

Управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації прозвітувало про виконання «Програми розвитку туризму, курортів і рекреації у Львівській області на 2018-2020 роки».

Звіт заслухала постійна депутатська комісія культурної спадщини та туризму, перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, заступник голова ЛОДА Юрій Бучко, а також заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Відтак, керівниця управління Наталя Табака акцентувала на трьох пріоритетних цільових ринках для промоції туризму Львівщини – внутрішній туризм, сусідні країни-партнери, а також держави, з якими в України має чи планує запускати авіасполучення.

Очільниця управління розповіла про співпрацю з медіа – допомогу в зйомках кліпів, тревел-шоу й власний проект «Погнали Львівщиною» із 15 випусків, виготовлення промоційних відеороликів, презентаційно-довідкової й сувенірної продукції, організацію 32 промотурів регіоном, 13 навчальних семінарів і 30 виставково-презентаційних заходів та інші заходи.

Окрім того, за час дії програми розробили і ознакували 420 кілометрів шляхів активного туризму, а також  встановлено автомобільні туристичні щити  на  шляху «Львів – Сянки» до  8  об’єктів туристичної відвідуваності.

Також у партнерстві з управлінням реалізовувались 4 грантові проекти з промоції Львівщини туристичної та покращення туристичної інфраструктури.

«Цьогоріч виконання програми у зв’язку зі зменшенням фінансування через пандемію коронавірусу склало 73%, а в минулі роки, 2018 і 2019, становило 98%. Загалом з обласного бюджету на реалізацію програми впродовж 3 років виділено 9 млн грн. Варто зазначити, що туристичний збір за період реалізації програми склав 46,7 млн грн», – наголосила Наталя Табака.

У межах наради присутні обговорили програми на період 2021-2023 років.

Коментарі

Позначки: ,