На Львівщині очікують «у черзі» більше 3500 зразків для ПЛР-тестів (ВІДЕО)

Новини 30 Травня, 2020 1 012

Фото: Суспільне

Більше 3500 тисяч зразків біоматеріалу зараз «у черзі» на ПЛР-тестування на Львівщині.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Суспільне Львів, про це повідомив керівник Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів.

Як зазначається, лише за останні три дні до лабораторій надійшло близько 2 тисяч таких зразків. За добу всередньому встигають зробити 350 тестів.

“Черга є, це ті результати від 15, 16, 17 (травня, – ред.) і до сьогоднішнього дня (29 травня, – ред.). Ми розширюємо можливість ПРЛ-тестування, але розширення ІФА-тестування дозволить значно зменшити об’єми надходження в лабораторії на ПРЛ тестування”, – повідомив керівник Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів.

У Львівській обласній інфекційній лікарні припинили збір аналізів для ПЛР-тестування людям, які не лежать в лікарні. Про це повідомив заступник головного лікарня Ігор Берник.

“Люди приходили неорганізовано із переляком, що вони хворі або інфіковані коронавірусом. Це спричинило дуже великий наплив і велике навантаження на лабораторію”, – розповів Ігор Берник.

Що відомо

У Львівській інфекційній лікарні тестують препарат “Біовен”. Його вводять важким хворим, які мають ускладнення від коронавірусу, зокрема пневмонію.

Львівська інфекційна клінічна лікарня увійшла у перелік установ, де перевіряють ефективність цього препарату. Такі випробовування дозволили у Міністерстві охорони здоров’я України.

“Людина підписує згоду, після чого їй вводиться препарат. Вводять великі дози – це 0,8 грам на кілограм ваги. Це висока доза і по тому введенні, яке ми маємо на сьогодні, маємо пацієнтів із позитивним ефектом”, – каже завідувач відділенням інтенсивної терапії інфекційної лікарні Віктор Токарєв.

За словами Віктора Токарєва, один пацієнт уже одужує, його мають невдовзі виписувати, ще одного перевели із реанімаційного відділення, ще двох пацієнтів продовжують лікувати.

“Біовен” виробляє українська фармацевтична компанія. Вона надала його безкоштовно.

“Цей препарат використовується у комплексній терапії – він впливає на зменшення відповіді організму імунної на присутність цього вірусу і відповідно впливає на вторинну бактеріальну, чи вірусні флору, якщо вона з’являється в пацієнта”, – каже заступник головного лікаря інфекційної лікарні Ігор Берник.

“Для того, щоб підтвердити його ефективність чи спростувати повинна пройти певна процедура. Потрібно промоніторити результати лікування, тільки після того, ми зможемо чітко констатувати його ефективність.

Препарат застосовувався і раніше – це не є панацеєю від коронавірусу, але він допомагає перебороти захворювання”, – сказав керівник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

 

Коментарі

Позначки: , , ,