На Львівщині обсяг промислової продукції зріс на майже 3%

Новини 09 Травня, 2021 61
У Львові стартувала III Міжнародна агропромислова виставка «Еuro АGRO». Фото: прес-служба ЛОДА.

У Львові стартувала III Міжнародна агропромислова виставка «Еuro АGRO». Фото: прес-служба ЛОДА.

Обсяг промислової продукції у січні-березні цього року відносно січня-березня минулого зріс на 2,8%. Про це інформують у Головному управлінні статистики у Львівській області, пише Четверта студія.

Суттєве збільшення обсягу відбулося на підприємствах з виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устатковання – на 35,4%, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 25,5%, добувної промисловості та розроблення кар’єрів – на 7,8%.

Водночас обсяги виробництва зменшились на підприємствах металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів – на 19,7%, з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – на 11,6%, з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів – на 9,5%, з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції – на 2,9%.

У січні-лютому 2021 року підприємства реалізували промислової продукції на 19498,5 млн грн.

У загальному обсязі реалізованої продукції найбільшою була частка підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (28,3%), частка підприємств з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів становила 26,2%.

Коментарі

Позначки: ,