На Львівщині обіцяють побудувати платну дорогу Зеленського

Новини 27 Жовтня, 2021 131

На Львівщині обіцяють побудувати платну дорогу Зеленського

Міжнародна консалтингова компанія ILF Consulting Engineers працює над техніко-економічним обґрунтуванням будівництва нової дороги Краковець — Броди — Рівне. На сьогодні документ на завершальній стадії.

Про це йшлося сьогодні під час  робочої наради на пункті пропуску “Краковець – Корчова” щодо будівництва нової концесійної дороги, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Участь у нараді взяли директор департаменту дорожнього господарства ЛОДА Орест Шуліковський,  керівник служби автомобільних доріг Олег Береза, радник Прем’єр-Міністра України Тарас Сиротинський, представники компаній ILF  та “Автомагістраль – Південь”.

“Якщо наразі дорога з Рівного до Краківця займає близько 4 годин, то нова може становити менше ніж 2,5 години. Протяжність нової дороги від Краковця до Львова становитиме майже 85 кілометрів. Цей інвестпроект є одним з пріоритетних для регіону і держави в цілому. Будівництво цієї дороги пришвидшить інтеграцію  транспортної системи України до загальної європейської. Після затвердження техніко-економічного обгрунтування буде відбуватися сам процес проектування нової концесійної дороги. Окрім цього домовилися провести розширену робочу нараду з представниками державної прикордонної служби щодо розбудови пункту пропуску Краковець в частині будівництва нової концесійної дороги і в частині будівництва  інфраструктурних об’єктів на території пункту пропуску”, – прокоментував заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Також він наголосив, згідно із законодавством про концесію платна дорога повинна мати безоплатну альтернативу.

На Львівщині обіцяють побудувати платну дорогу Зеленського

На Львівщині обіцяють побудувати платну дорогу Зеленського

“Такою альтернативою  буде існуюча дорога Київ – Чоп та Львів – Краковець, яка і буде залишатися безоплатною для водіїв. Щодо самого інвестора, який буде будувати дорогу та вартості як будівництва, так і проїзду буде відомо після завершення ТЕО і аналізу будівництва додаткових об’єктів”, – зазначив Юрій Бучко.

Нагадаємо, що ця дорога є частиною Стратегії розвитку області до 2027 року, яку  представив у межах робочої поїздки на Львівщину Президент України Володимир Зеленський. Це буде перша в Україні концесійна дорога.

Коментарі

Позначки: , , ,