На Львівщині обікрали могилу Героя України

Новини 26 Серпня, 2020 589

Фото: ФБ/Валентина Матвіїв

Викрали всі сонячні ліхтарі на місці поховання українського військового у Жидачеві

На День Незалежності, 24 серпня, вночі у Жидачеві з могили українського військового Тараса Матвіїва викрали ліхтарі.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Варто – Галицькі новини», про це у Facebook написала мама Героя України Валентина Матвіїв

“Коли ми прийшли відвідати могилу сина, який загинув за цю ж Незалежність, і побачили, що за ніч, тобто в переддень Незалежності, з могили зникли всі сонячні ліхтарі… руки опустились… Ми придбаємо і поставимо ще і ще – беріть, не шкода, може, вам більше треба. Але доки серед нас будуть такі морально-ниці людці – мабуть, зарано говорити про націю…даруйте…” – написала мама Героя.

Тарас Матвіїв загинув у липні на Донбасі. Йому був 31 рік.

Хотілось привітати українців, земляків з Днем Незалежності словами вдячності, любові й віри в нашу націю. Але коли ми прийшли відвідати могилу сина, який загинув за цю ж Незалежність, і побачили, що за ніч, тобто в переддень Незалежності, з могили зникли всі сонячні ліхтарі… руки опустились… Ми придбаємо і поставимо ще і ще – беріть, не шкода, може, вам більше треба. Але доки серед нас будуть такі морально-ниці людці – мабуть, зарано говорити про націю…даруйте… Ні, ми розуміємо, що це виняток, що для всіх це неприйнятно, що цей випадок викличе адекватне обурення… І все ж… Якщо серед нас живуть, ходять, спілкуються такі от НЕ-люди – втрачаєш віру в людей“, – написала Валентина Матвіїв на своїй сторінці у ФБ.

Довідково. Тарас Матвіїв народився 18 лютого 1989 року у Волинській області, але з дитинства мешкав в м. Жидачеві Львівської області.

Після завершення навчання у Жидачівській школі № 1, в 2011 році – закінчив факультет журналістики ЛНУ ім. Івана Франка, був кореспондентом ТРК «Ера» (2011—2012) та телеканалу TVi (2012—2013), блогером у низці видань, зокрема, «Дивись.Інфо», LB.ua, «Львівська мануфактура новин».

Влітку 2015 року став добровольцем Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», воював у Пісках. З 2015 року — депутат Жидачівської райради VII скликання, від Української Галицької партії. Був організатором військово-патріотичних вишколів «Лицар Удеча» та Удеч-фесту «Івана Купала».

У вересні 2018 року вступив на курси лідерства НАСВ ім. Петра Сагайдачного, де отримав звання молодшого лейтенанта та з грудня 2019 року проходив військову службу за контрактом на посаді командира взводу у 24 ОМБр. Виконував завдання на взводному опорному пункті «Сармат».

Загинув 10 липня 2020 року, під час ворожого мінометного обстрілу позицій Об’єднаних сил поблизу с. Троїцького Попаснянського району на Луганщині.

Після прощання у Києві на Майдані Незалежності та у Львові, похований в Жидачеві.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,