На Львівщині обговорили співпрацю відділення НОК України з системою освіти (ФОТО)

Новини 27 Лютого, 2021 72

На Львівщині обговорили співпрацю відділення НОК України з системою освіти

25 лютого 2021 року в залі засідань департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації у змішаному форматі відбулася нарада Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України з керівниками методичних об’єднань вчителів фізичної культури закладів середньої освіти області.

Про це інформує Оксана Вацеба, пише Четверта студія.

Серед питань, які формували порядок денний, ключове місце відводилося співпраці системи освіти Львівщини та відділення НОК України у Львівській області й, зокрема, організації та проведенню у 2021 році спортивно-масових заходів серед дітей та підлітків за проєктами НОК України.

Заступниця голови-відповідальна секретар регіонального осередку НОК України, голова регіонального відділення Олімпійської Академії України проф. Оксана Вацеба поінформувала присутніх у Львові керівників методичних об’єднань та тих, хто був підключений через онлайн-трансляцію у Zoom, про нові ресурси Олімпійської бібліотеки на офіційному сайті НОК України; про потреби перегляду та оновлення мережі шкіл олімпійської освіти Львівщини, зважаючи на формування територіальних громад, а також, зважаючи на територіальну децентралізацію, детально обговорено формати проведення місцевих та обласних заходів «Олімпійське лелеченя», «Олімпійський урок», «Олімпійський день», «Олімпійський куточок», Do Like Olympians, Olympic Lab, «Олімпійська книга», Свято Олімпійського прапора тощо.

За активної участі начальника Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Анатолія Ігнатовича, провідних голів методоб’єднань вчителів фізичної культури обмірковано участь закладів освіти Львівщини у спортивно-масових заходах за програмою проєктів НОК України. Було також наголошено на тому, що 2021 рік – це рік олімпійський, а також рік 100-річчя від дня народження унікальної постаті світової гімнастики, володаря 11 олімпійських нагород, уславленого львів’янина Віктора Чукаріна.

Хід проведення наради засвідчив спільну волю освітян та олімпійської спільноти Львівщини до реалізації олімпійських цінностей, пропаганди спорту та здорового способу життя серед учнівської та студентської молоді.

Коментарі

Позначки: , ,