На Львівщині обговорили розбудову пунктів пропуску з Польщею

Новини 05 Квітня, 2021 842
На Львівщині на кордоні з Польщею виникли черги. Фото: відкриті джерела.

Фото: відкриті джерела.

У Раві-Руській знову обіцяють збудувати піший перехід

Про основні завдання щодо розбудови митних переходів на території Львівської області йшлося сьогодні, 5 квітня, під час засідання комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва обласної ради, пише Четверта студія.

«Відповідно до європейських стандартів транскордонні переходи повинні розташовуватись на відстані в межах 25 – 30 км один від одного. Важливим аспектом є наявність  дорожнього сполучення, – про це розповів директор профільного департаменту ОДА Роман Шепеляк. –  На Львівщині станом на зараз функціонує 6 пунктів пропуску. Три з них, а саме Краківець-Корчова, Шегині-Медика, Рава-Руська-Гребенне, буде реконструйовано за кошти польського  кредиту. У Шегинях буде оновлено піший перехід, а в Раві-Руській – збудовано новий».

За його словами, також в межах плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021—2023 роки, який було затверджено Кабінетом Міністрів 24 березня цього року, планується будівництво п’яти пунктів пропуску. Йдеться про ПП “Лопушанка”, “Варяж”, “Белз”, “Мшанець” та “Боберка”.

«Тепер Держмитслужба, Міністерство фінансів та Львівська ОДА повинні проаналізувати стан економічного розвитку нашої області, об’єктів соціальної та дорожньої інфраструктури, визначити строки початку та закінчення будівництва цих об’єктів, можливості одержання офіційної згоди Республіки Польща на відкриття пунків пропуску відповідно до законодавчих вимог», – додав він.

В свою чергу голова комісії Наталія Галецька наголосила, що обласна рада, профільна комісія завжди готові сприяти та допомагати у питанні проведення спільних заходів, спрямованих на розбудову інфраструктури державного кордону на території нашої області.

Коментарі

Позначки: , , ,