На Львівщині обговорили безпеку дітей під час пандемії коронавірусу

Новини 27 Березня, 2020 290

На Львівщині обговорили безпеку дітей під час пандемії коронавірусу

Начальник сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП у Львівській області Віктор Новачук наголосив на важливості відпрацювання спільних дій та комунікації в умовах карантину під час відвідування дітей та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах

Сьогодні, 27 березня, в обласній державній адміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань захисту прав дітей та реалізації реформи системи інституційного догляду і виховання дітей у Львівській області, інформує прес-служба ЛОДА.

Засідання відкрив заступник голови облдержадміністрації, голова Координаційної ради Юрій Холод, який зазначив, що органи виконавчої влади мають дбати про безпеку і здоров’я дітей, а особливо в період надзвичайної ситуації.

Окрім того, він наголосив,  що в умовах вимушеної самоізоляції підвищується ризик неналежного виконання батьками своїх обов’язків, вживання алкоголю, наркотичних засобів, домашнього насильства, а також жорстокого поводження з неповнолітніми.

Про забезпечення прав дітей в умовах проведення карантинних заходів відповідно до листа Уповноваженого Президента України з прав дитини від 20.03.2020 року № 15/3-07/557, листів Міністерства соціальної політики України від 26.03.2020 року № 4245/0/2-20/37 «Про забезпечення прав дітей в умовах проведення карантинних заходів» та «Про заходи з метою запобігання поширенню короновірусної інфекції підопічних/вихованців закладів соціального захисту»  доповів начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир Лис.

Начальник сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП у Львівській області Віктор Новачук наголосив на важливості відпрацювання спільних дій та комунікації в умовах карантину під час відвідування дітей та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

За підсумками засідання напрацювали та передали пропозиції щодо забезпечення прав дітей в умовах проведення карантинних заходів керівнику робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Коментарі

Позначки: , , ,