На Львівщині неповнолітні дівчата отруїлися алкоголем

Новини 01 Листопада, 2017 121

Ілюстративне фото

Поліцейські встановлюють за яких обставин і де підлітки придбали спиртні напої.

До Стрийського відділу поліції ще 29 жовтня звернулися з лікарні. Лікалі повідомили про те, що каретою «швидкої допомоги» до них доставлено 16-річну жительку райцентру. Медики діагностували у неї алкогольне отруєння. Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

«Дівчина навчається в одній з місцевих шкіл. Наразі ми встановлюємо, де і за яких обставин вона придбала та вживала алкоголь, триває перевірка», – розповіла старший інспектор ювенальної превенції сектору превенції Стрийського відділу поліції старший лейтенант поліції Юлія Огородник.

Поліцейська зазначила, що за законом продавець, якщо виникли сумніви, зобов’язаний попросити пред’явити покупця документ, який підтверджує його вік.

Проте за чотири дні до цього випадку в місцеву лікарню потрапила ще одна неповнолітня, яка теж була у стані алкогольного сп’яніння. Під час перевірки з’ясувалося, що 15-річна студентка одного з місцевих училищ вживала слабоалкогольний енергетичний напій. Матір дівчинки вже притягнули до відповідальності за ч.1 ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Нагадуємо, згідно ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення за продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років, передбачено штраф від 510 до 1700 гривень. Крім того, щодо магазину чи МАФу застосовують фінансові санкції – штраф в розмірі 6800 гривень.

Коментарі

Позначки: , , , ,