На Львівщині неадекватний чоловік змусив мешканців багатоповерхівки покинути будинок (ФОТО)

Новини 04 Вересня, 2020 466

Фото: НЕО Радіо Червоноград

Поліція затримала 57-річного жителя Червонограда

У місті Червоноград на Львівщині, 57-річний місцевий житель повідомив про замінування житлової багатоповерхівки. Він увійшов до під’їзду будинку, поводився неадекватно, стукав у двері квартир і вимагав від мешканців викликати поліцію, “бо його переслідують”.

Як пише “Четверта студія”, у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА повідомили, що 3 серпня близько 16:45 год. на телефон колл-центру поліції “102” надійшло повідомлення про замінування у м. Червонограді 9-ти поверхового житлового будинку на вул. Сокальська, 2. Вимог не висувалось.

На місці ймовірного замінування працювали сили та засоби цивільного захисту. З приміщень 2-ох під’їздів будинку було виведено 70 осіб. О 20:40 год. обстеження приміщень та прилеглої території було завершено. Вибухового пристрою не виявлено.

Затримано особу, яка надала неправдиве повідомлення. Обставини події встановлюються.

Як пише “НЕО Радіо Червоноград”, “у Червонограді щойно затримали чоловіка, який вигукував, що заміновано будинок на Сокальській, 2. Він зайшов у під’їзд, де стукав у двері до мешканців і вигукував, що його звати Микола Миколайович і будинок заміновано. Одному із мешканців, якого зустрів на сходовій, сказав, щоб той викликав поліцію, бо його переслідують. В під’їзді є кодовий замок, але чоловік, зі слів сусідів, вільно зайшов, оскільки сьогодні проводяться ремонтні роботи – утеплення балкону, а тому для майстрів залишили вхідні двері відчиненими.

Поліцію викликали мешканці, до яких він вистукував у двері. Багато людей були свідками надзвичайної ситуації і на вулиці. Зі слів очевидців, чоловіка від самого ранку бачили біля цього будинку.

На місці працювали пожежники, аварійні служби та правоохоронці. Відбувалася  евакуація мешканців.

Як повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції області, 3 вересня, о 16.30 у поліцію надійшло повідомлення  про те, що один із будинків по вулиці Сокальській у місті  Червоноград заміновано.

Негайно на місце події виїхали слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки, кінолог, екіпажі груп реагування патрульної поліції та інші співробітники територіального підрозділу поліції.  Правоохоронці обстежили приміщення будинку та прилеглу територію,  вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

Протягом пів години поліцейські встановили особу зловмисника, який надав неправдиве повідомлення та затримали його. Ним виявився місцевий житель віком 57 років. Також встановлено, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Зловмисник затриманий у порядку ст..208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

За фактом слідчі Червоноградського відділу поліції  відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до шести років.

 

Коментарі

Позначки: , , ,