На Львівщині не усі громади мають принципову позицію щодо декомунізації, – Андрій Годик

Новини 03 Січня, 2023 247

На Львівщині не усі громади мають принципову позицію щодо декомунізації

У Львівській ОВА запрацювала робоча група з питань декомунізації

Хочу, щоб 2023-й рік став роком завершення декомунізації, адже це не війна з пам‘ятниками, а цілеспрямована протидія імперській ідеології. У нас є власні герої, яких ми маємо пам’ятати та увіковічувати в пам’ятниках та пам’ятних знаках.

Про це повідомив перший заступник начальника ЛОВА Андрій Годик, пише Четверта студія.

На жаль, не всі громади Львівщини мають принципову позицію, тому для більш ефективної роботи повинна бути мережа таких робочих груп, які діятимуть у районах області.

Рішення про їх створення при РВА прийняли сьогодні в межах засідання робочої групи з питань декомунізації на території Львівської області.

Робочі групи збиратимуть інформацію про наявність на території району пам’ятників і таблиць радянської доби (присвячених солдатам радянської армії, колгоспникам, радянським космонавтам та діячам, подіям, які прославляють срср чи російську імперію тощо), з обов’язковою фотофіксацією, а також радянських топонімів, які підлягають декомунізації, відповідно до чинного законодавства або потреб часу.

Далі – створивши відповідний реєстр, учасники робочої групи планують цільові виїзди у райони та громади, аби на місці оцінити ситуацію та заохотити місцеву владу до результативних дій у межах чинного законодавства України.

Щиро вдячний громадській ініціативі «Локальна декомунізація» за проведену роботу та ініціативу з цього питання.

Коментарі

Позначки: ,