На Львівщині наживались на харчуванні дітей

Новини 25 Квітня, 2024 122

В Івано-Франківську знову запрацюють соціальні їдальні

Західне МТВ оштрафувало учасників торгів за змову на закупівлях продуктів харчування для закладів освіти

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 25 квітня 2024 року прийняла рішення про наявність змови між ТОВ «Гірна» та ФОП Микити І. С. під час участі в торгах, що проводились комунальною установою Сокальської районної ради Львівської області, загальною очікуваною вартістю 6 005 000,00 грн.

Про це пише Четверта студія з посиланням на АМКУ.

Відділення під час розгляду справи довело, що ТОВ «Гірна» та ФОП Микита І. С. під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії.

У зв’язку з виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ оштрафувала ТОВ «Гірна» сумарно на 80 000 грн, а ФОП Микиту І. С. на 272 000 гривень за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Коментарі

Позначки: ,