На Львівщині наступного року на 60 млн грн зростуть видатки на медицину

Новини 28 Листопада, 2022 44

Під час засідання комісії з питань охорони здоров’я та материнства депутати заслухали інформацію щодо виконання обласного бюджету за 9 місяців 2022 року, а також подали пропозиції від комісії до бюджету Львівщини на наступний рік.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Як зазначив керівник департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, ризиків щодо невиконання Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров`я Львівської області немає.

«В обласному бюджеті спостерігається приріст у різних галузях, зокрема фактично на 60 млн наступного року виростуть видатки з бюджету Львівщини на медицину», – наголосив Орест Чемерис.

Комісія запропонувала подбати про облаштування сховищ в медичних закладах.

«Необхідно передбачити кошти на облаштування операційних у бомбосховищах зокрема для ургентних лікарень та забезпечити ці приміщення генераторами. Це важливо, аби ми, медичні працівники, мали змогу продовжувати рятувати життя людей за будь-яких обставин», – зазначив депутат Олег Дуда

Також він зазначив, що важливо продовжити в обласній програмі напрацьовані раніше статті витрат щодо лікування рідкісних захворювань. Це допоможе рятувати людей, які ведуть тривалу та важку боротьбу з рідкісними захворюваннями.

Депутати підтримали пропозицію збільшити фінансування напрямку програми щодо діагностики та забезпечення лікуванням учасників Революції Гідності, учасників АТО/ООС, учасників бойових дій та постраждалих внаслідок російської агресії в Україні.

«Питання енергобезпеки лікарень та загалом безпеки життя працівників і пацієнтів – пріоритетне. Колективи медичних закладів самостійно планують свою роботу, у сховищах облаштовують операційні і рятують там життя людей під час тривог та обстрілів. Такі реалії. Наше завдання передбачити ризики і забезпечити медпрацівникам необхідні для роботи ресурси і можливості», – пояснила голова комісії з питань охорони здоров’я та материнства Анна Ярмола.

Коментарі

Позначки: