На Львівщині намагались підкупити прикордонників

Новини 24 Листопада, 2020 109

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Упродовж минулого тижня на Львівщині іноземці та українці пропонували прикордонникам 14 разів хабарі, аби безперешкодно перетнути державний кордон України.

Про це інформує прес-служба Львівського прикордонного загону, пише Четверта студія.

А вже цими вихідними хабародавці намагалися 9 разів дати кошти на загальну суму 700 грн, 400 злотих, 60 євро та 20 доларів за пропуск через державний кордон України без проходження обсервації чи самоізоляції, а також за відсутність страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19.

Неправомірні вигоди пропонували військовослужбовцям у пунктах пропуску «Рава – Руська» «Шегині» та «Краківець».

Прикордонники від хабарів відмовились, натомість – проінформували співробітників Нацполіції щодо можливих ознак злочину передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Нагадуємо, що згідно з постановою Уряду самоізоляції підлягають особи, що перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав зі значним поширенням COVID-19. Вони зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома».

Аби не проходити обсервацію/самоізоляцію, тим хто прибуває з «червоної зони» необхідно не більше, ніж за 48 годин до перетинання кордону отримати негативний результат тесту на COVID-19.

Керівництво Львівського прикордонного загону вкотре звертається до усіх громадян – не порушуйте чинного законодавства України та не намагайтеся втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.

У 2020 році прикордонників Львівського загону намагалися підкупити у 140 випадках на загальну суму 110 тисяч гривень.

Коментарі

Позначки: , ,