На Львівщині “накрили” контрабандний канал переміщення товарів

Новини 04 Січня, 2020 139
На Львівщині водій автобуса намагався незаконно провезти через кордон цифрової техніки на понад 100 тисяч гривень . Фото: відкриті джерела.

На Львівщині водій автобуса намагався незаконно провезти через кордон цифрової техніки на понад 100 тисяч гривень . Фото: відкриті джерела.

На Львівщині припинено контрабандний канал переміщення товарів.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Встановлено, що до схеми причетні 59-річний громадянин Італії та двоє підприємців з Львівщини: 36-річна жінка та 44-річний чоловік.

Вказані особи організували незаконне переміщення через держкордон брендового одягу який надалі накопичували на складі у Львові та продавали через Інтернет-магазин.

З’ясувалось, що товар зловмисники везли із за-кордону, приховуючи від митного контролю.

Таким чином, упродовж тривалого часу ухилялись від сплати податків. У результаті проведеного обшуку виявлено та вилучено значну кількість товару, а також комп’ютерну техніку, «чорнову бухгалтерію» та інші документи, які можуть підтвердити протиправну діяльність вказаних осіб.

Такі дії фігурантів кваліфіковано за ст.212 КК України, яка, зокрема, передбачає звільнення від кримінальної відповідальності у разі добровільної сплати податків до бюджету.

Зазначимо, що правопорушення викрито слідчим та оперативним підрозділами Головного управління ДФС у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури.

Коментарі

Позначки: , ,