На Львівщині на усі шкільні автобуси обіцяють встановити GPS-трекери

Новини 22 Червня, 2021 305

Олег Паска Фото: Передкарпатська прадва

У Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу завершилась дводенна Освітня академія, яку цього разу організували для керівників шкіл області.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Під час академії директорам розповіли серед іншого про формування довіри в інтернеті, способи популяризації свого закладу, стратегію розвитку закладів та трансформацію школи в інноваційний освітній простір.

«Хочемо, аби якнайбільше керівників шкіл пройшли через нашу освітню академію, аби скористатись всіма можливостями розвитку. Ми розширили діяльність академії, зараз подібні заходи проводяться не лише для керівників шкіл, а й для керівників відділів освіти, для закладів професійно-технічної освіти. Освітня академія хороший майданчик для обміну досвідом. Децентралізація дещо по-іншому налаштувала роботу, тому обмін досвідом – важлива складова прогресу на всіх рівнях. На 30% покращується якість освіти, якщо застосовувати систему обміну досвідом», – наголосив під час спілкування із керівниками шкіл директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Директор департаменту ознайомив керівників закладів із Стратегією розвитку освіти Львівщини, наголосив на важливих завданнях, що стоять перед освітньою галуззю та зупинився на основних пунктах Програми розвитку, що є цікавими для шкіл.

Зокрема, важливим для закладів освіти є Програма «Шкільний автобус. У програмі передбачено встановлення трекерів на всі автобуси. Це спростить ситуацію із відстежуванням транспорту, адже директори шкіл та батьки зможуть бачити локалізацію автобуса. Також буде прораховано витрати пального.
Обговорили також субвенцію на придбання обладнання для їдалень.

У планах також провести ще одну сесію Освітньої академії для вчителів гуманітарного напряму, а також для вчителів природничо-математичного профілю.

Коментарі

Позначки: ,