На Львівщині на трасі покинули цистерну, з якої випаровувалася кислота

Новини 20 Січня, 2024 33

Рятувальники мінімізували витік речовини, також проводять обвалування автоцистерни

Сьогодні, 18 січня, на трасі Львів-Івано-Франківськ невідомий водій покинув розгерметизовану автоцистерну із небезпечною речовиною.

«18 січня рятувальники отримали повідомлення, що на трасі «Львів-Івано-Франківськ» неподалік населеного пункту Шпильчина знаходиться автоцистерна з якої йде пар. На місці події працює відділення радіаційно-хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Львівській області», – повідомили в ДСНС Львівщини.

На даний момент рятувальники мінімізували витік речовини, також проводять обвалування автоцистерни.

Про покинуту цистерну вранці повідомили місцеві пабліки. За даними спільноти Varta-1, цистерна, з якої випаровувалася невідома речовина, стояла на трасі щонайменше дві години до прибуття представників ДСНС. Водія на місці не було.

Як написало видання Lviv.Media із посиланням на коментар із ДСНС, з автоцистерни стався витік соляної кислоти, випари якої є отруйними.

Соляна або ж хлоридна кислота – одна із найсильніших. Вона розчиняє більшість металів. При потраплянні на шкіру кислота викликає сильні опіки

Коментарі

Позначки: ,