На Львівщині на охорону та збереження історико-культурної спадщини виділили 22 млн грн

Новини 24 Лютого, 2021 48

На Львівщині на охорону та збереження історико-культурної спадщини виділили 22 млн грн

Повний перелік об’єктів, на яких цьогоріч виконуватимуть ремонтні, реставраційні роботи, обласна рада затверджуватиме додатково

Депутати Львівської обласної ради затвердили обласну програму «Охорона, збереження і популяризація історико-культурної спадщини у Львівській області на 2021 – 2025 роки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

У межах програми планують проводити реставрацію об’єктів культурної спадщини області та пам’яток Львівщини – Світової спадщини ЮНЕСКО.

Зокрема, передбачено збереження та охорону пам’яток дерев’яної сакральної архітектури; реставрація іконостасів та стінописів; реставрація, збереження, охорона, дослідження замків, палаців та резиденцій, а також мурованих храмів та монастирів.

У рамках програми передбачено кошти на збереження та дослідження «Історичних міст та сіл Львівщини»,археологічні обстеження та популяризацію культурної спадщини області.

Загалом на усі заходи програми з обласного бюджету виділять – 22 млн грн. А повний перелік об’єктів, на яких цьогоріч виконуватимуть ремонтні, реставраційні роботи, обласна рада затверджуватиме додатково.

Коментарі

Позначки: ,