На Львівщині на хабарі викрито директора навчального закладу

Новини 27 Січня, 2022 2 478

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито директора одного із державних навчальних закладів на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, службовець вимагав та отримав у підпорядкованого працівника, який працює на посаді майстра у вказаному навчальному закладі, 11 тис грн за нестворення штучних перешкод у здійсненні останнім своєї професійної діяльності.

Наразі вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Також, у провадженні досліджується питання розтрати бюджетних коштів при проведенні ремонтних робіт приміщень вказаного навчального закладу.

Операцію з викриття проведено прокуратурою спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: