На Львівщині митник фасильфікував дані у системі митного оформлення “Інспектор – 2006”

Новини 11 Червня, 2020 875

Фото ілюстративне з відкритих джерел

На Львівщині викрили митника, який вносив недостовірні відомості щодо фіктивного перетину авто.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області, за версією слідства, інспектор Львівської митниці ДФС вніс недостовірну інформацію у систему “Інспектор-2006” щодо перетину кордону автомобілем марки “Volkswagen Golf”, який насправді перебував на території України та використовувався без сплати митних платежів.

Як наслідок, бюджет недоотримав понад 168 тис грн.

“Наразі прокурори підписали та спільно зі слідчими Територіального управлінням ДБР, розташованого у м.Львові повідомили службовцю про підозру за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України”, – зазначається у повідомленні.

За такі дії фігуранту загрожує до 3 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також штраф.

 

Довідково. Автоматизована система митного оформлення (АСМО) “Інспектор-2006” розроблена у 1996—2007 pp. і призначена для автоматизованого оформлення митних документів у структурних підрозділах митного органу, зайнятих у процесі митного оформлення вантажів.

Програма дає змогу вирішувати такі завдання:

автоматизована підтримка технології митного оформлення, прийнятої в митному органі й основаної на нормативних документах Держмитслужби України і митного органу;

введення і форматно-логічний контроль електронних копій документів, необхідних для митного оформлення та перевірка вантажної митної декларації (ВМД) згідно з критеріями ризику;

– ведення бази даних митного органу — основного сховища інформації про митне оформлення (електронні копії ВМД, інші документи, задіяні в процесі митного оформлення, дані про проходження технологічних етанів митного оформлення тощо);

обмін інформацією з іншими підрозділами митного органу із застосуванням криптографічного захисту інформації;

формування інформації з метою подальшого введення її до центральної бази даних Єдиної автоматизованої інформаційної системи (ЦБД ЄАІС) ДМСУ.

Коментарі

Позначки: , , ,