На Львівщині медики попереджають про можливий спалах туберкульозу

Новини 22 Серпня, 2020 8 556

Фото: ФБ/Центр легеневого здоров‘я

Пандемія та обмежувальні карантинні заходи стали причиною того, що люди рідше звертаються до медиків і проходять медобстеження

На Львівщині медики занепокоєні тим, що пандемія та обмежувальні карантинні заходи стали причиною того, що люди рідше звертаються до медиків, рідше проходять медобстеження. 

Як пише “Четверта студія”,  про це повідомляє “Центр легеневого здоров’я” у ФБ.

“Не ковідом єдиним. Попри стрімке зростання пацієнтів, інфікованих вірусом SARS-CoV-2 із важкими і середньої важкості пневмоніями, які поступають на лікування до Центру легеневого здоров’я, наші фахівці і уся фтизіатрична служба області всерйоз занепокоєні зниженням виявлення випадків туберкульозу. Проаналізувавши зведені епідеміологічні показники по Львівщині за перше півріччя поточного та минулого року, маємо таку ситуацію:

захворюваність на всі форми ТБ (разом із відомчими службами) – (мінус) 25,8

рецидиви ТБ (всі форми) (разом з відомчими службами) – (мінус) 48,0

захворюваність на всі форми ТБ+рецидиви (разом з відомчими службами) – (мінус) 30,9

І це, на жаль, не означає, що туберкульозом хворіють менше. Пандемія та обмежувальні карантинні заходи стали причиною того, що люди рідше звертаються до медиків, рідше проходять медобстеження. Звідси й зниження показників виявлення ТБ“,- зазначається у повідомленні Центру легеневого здоров’я.

Як наголошується у дописі, “закликаємо – якщо ви спостерігаєте у себе:

кашель понад 2 тижні;

підвищена температура тіла понад 7 днів;

утруднене дихання;

біль у грудях;

поганий апетит, постійна слабкість;

безпричинна втрата ваги;

підвищена пітливість, особливо вночі;

кровохаркання (наявність крові у мокротинні, що виділяється при кашлі) – не зволікаючи, звертайтеся до медиків. Адже, вчасне виявлення і ранній початок лікування при туберкульозі – запорука успішного видужання!”

Коментарі

Позначки: ,