На Львівщині масово скаржаться на «рекет» газовиків

Новини 24 Січня, 2021 8 561

Ілюстрація: ТСН

Газовики вирішили “поправити” фінансові справи за допомогою репресивного характеру: одні знімають лічильники, “пишучи” порушення, другі – легалізують за допомогою “експертизи”, треті – виписують “штрафи”, – Рабешко

Перший заступник голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг у Верховній Раді України IX скликання Олексій Кучеренко звернувся до керівництва компанії РГК з пропозицією негайно з’ясувати ситуацію з масовими штрафами у Червонограді Львівської області і провести ретельну перевірку адекватності дій компанії Львівгаз.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на DailyLviv, про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці

“Останнім часом я отримую багато скарг на неадекватні дії операторів газорозподільних мереж (облгазів) по відношенню до споживачів багатьох регіонів відносно лічильників та незаконних на думку людей штрафів.

Звертаюся до керівництва компанії РГК з пропозицією негайно розібратися із ситуацією в Червонограді Львівської області і провести ретельну перевірку адекватності дій компанії Львівгаз.

Звертаюся до керівника профільного департаменту НКРЕКП з пропозицією негайно організувати позапланову перевірку ліцензіата. Впевнений що всі сьогодні зацікавлені в наведенні порядку в сфері газопостачання, реальному захисті споживача та покаранні осііб, винних в зловживанні монопольним становищем. Офіційні звернення вам вже спрямовані. Ця ситуація ставиться під мій особистий контроль”.

Як написав на своїй сторінці у ФБ голова Громадського руху “Європейське місто” Богдан Рабешко, «рекет газовиків зашкалює».

«Рекет газовиків зашкалює. За останні три дні отримав вал масових звернень побутових споживачів газу з колишніх Радехівського, Сокальського, Кам’янко-Бузького районів Львівської області, де творили і продовжують творити “добрі справи” газовики.

Свята закінчились. Як в старі часи сталінських репресій, газовики вирішили “поправити” власні фінансові справи за допомогою “трійок” репресивного характеру (одні знімають лічильники, “пишучи” порушення, другі – легалізують за допомогою “експертизи”, треті – виписують “захмарні штрафи”. Сподвижники Берії “тихо курять в сторонці”…

Червоноградська дільниця АТ “Львівгаз” з 20 січня розпочала справжній газовий терор…

Процес штампування масових штрафних санкцій під приводом “втручання в газовий лічильник” відбувається в авральному режимі… Штрафи зашкалюють – від пяти до десятків тисяч гривень… Люди, які не знали, на що обернеться приїзд до них газовиків, виходили з он-лайн засідання в шоці та зі сльозами на очах… Жертви такого “сервісу” ставлять питання: “За що?”.

І нікого не цікавить: “А як пенсіонери, яких обклали даниною в десятки тисяч гривень кожного, мають оплатити ці кштрафи при пенсіях в кілька тисяч гривень? Продати житло? Взяти кредити?..” – що за х…нь відбувається?. Куди їм звертатись?

І змушені платити, адже можуть взагалі залишитись без плакитного палива – це вже якийсь наглий рекет з присмаком “дикого беззаконня”. Під соусом “коронавірусних обмежень” засідання комісії з розгляду актів про порушення Львівгазу тепер проводяться в програмі “ZOOM” – під’єднали в газконторі у Червонограді і за хвилинку у центральному офісі Львівгазу у Львові виписали “лист щастя”. І начхати на грубі порушення газінспекторами норм кодексу ГРС – “підкоряйся і плати!” А щось не подобається – іди в суд

За останні три дні отримав масу повідомлень і дзвінків з цього району.

“Потрібна ваша допомога!!! Будь-ласка ви б могли нам допомогти, так як ми малозабезпечена сім’я у нас взяли лічильник на провірку і виявили порушення..але до лічильника ніхто доступу не мав… А виявили пошкодження заводської пломби і пошкодження. І нарахували за експертизу 2000 тис і штраф 12000 тис”

” Допоможіть мені! Наклали сьогодні в Червонограді штраф 14 тисяч гривень! Ніби-то за втручання в газовий лічильник. Був я присутній на цій так званій експертизі на Золотій у Львові. Там сиділи три інспектора за пляшкою коньяку. Відкрили мій лічильник, подивились на нього і сказали, що я крав газ. На моє зауваження, що вони мають лічильник перевірити на спеціальному обладнанні, вони махнули рукою і сказали, що скло поцарапане, а тому, значить, було втручання. На всі мої зауваження вони не реагували – взяли і написали акт про втручання. Що це за експертиза? Згідно неї я тепер маю сплатити 14 тисяч! Допоможіть!”

“Добрий вечір,в моїх батьків з Радехівського району виникла проблема з газовим лічильником, його поміняли і після перевірки сказали що було втручання. Сьогодні моїм батькам прийшло запрошення на комісію, на поштове відділення воно прийшло вчора після обіду, а сама комісія була вчора о 9:20”

“МІй лічильник в серпні зняли на повірку, а через три тижні газівники повернулись і сказали, що хочуть виписати акт про порушення. Але просили, щоб я підписав акт про порушення тритижневої давності. Нічого не підозрюючи, підписав акт заднім числом. Пізніше я зрозумів, що мене розвели. Про засідання комісії в Червонограді, яке мало бути вчора, був повідомлений сьогодні… Мені сказали по телефону, що тепер маю оплатити 11 тисяч…”

“Працівники газконтори приїхали до моєї мами в Куликів влітку. Їй 70 років, і вона не зрозуміла, що підписує… Зняли їй лічильник і понесли в службове авто без опломбування в пакет… Потім повідомили, що було втручання в лічильник. А тепер викликають в Червоноград на комісію…”

“Працівники Львівгазу приїхали в Соснівку до мого старенького батька в жовтні 2019 року. Зняли його лічильник на повірку. В листопаді 2020 року (після 13 місяців!) до мого батька знову повернулись ті самі газовики з його лічильником і сказали, що виписують акт про порушення. Пізніше експертиза склала акт про втручання… Мого батька-пенсіонера викликають 22 січня в Червоноград на комісію. Збираються накласти штраф. Прошу допомоги”

“Доброго вечора, в мене така ж ситуація, як і у всіх з Радехівського району. Виставили штраф 12800. Можете проконсультувати як далі діяти? Покликали на комісію в Червонограді, яка відбувалась он лайн зі Львовом. Сказали, що експертизу не покажуть. не можу нічого зрозуміти. Чи можете нам допомогти? Батьки-пенсіонери. Як вони це заплатять?”

Повідомлень і дзвінків дуже багато. Всім стараюсь допомогти, вникнути детально в кожну справу. Чим можу – допомагаю…

Ще раз запитую: “А де держава у цій всій “історії”?” Хтось буде вже нарешті захищати споживачів перед монополістами, які пруть без гальм? Тупо бандитизм. Як кажуть “поставили на лічильник”…

А потім не кажіть про те, що відбуваються спонтанні бунти – це все “заслуга” наших чиновників, депутатів, можновладців, яким взагалі не цікавлять долі простих людей, беззаконня і відвертий рекет на державному рівні»,- зазнає у дописі Богдан Рабешко.

Львівгаз виправдовується: щороку він виявляє лише плюс-мінус 300 втручань у лічильники

Пенсіонер поскаржився на Львівгаз у НКРЕКП за вигаданий борг – їде перевірка з Києва

 

Останнім часом я отримую багато скарг на неадекватні дії операторів газорозподільних мереж (облгазів) по відношенню до…

Опубликовано Алексеем Кучеренко Суббота, 23 января 2021 г.

 

SOS! РЕКЕТ ГАЗОВИКІВ ЗАШКАЛЮЄ! С…КИ, ВИ ЩО ТВОРИТЕ?

За останні три дні отримав вал масових звернень побутових…

Опубликовано Богданом Рабешко Четверг, 21 января 2021 г.

На дикому “ринку газу” терміново потрібні зміни. Перш за все, Держава разом з Група Нафтогаз відповідальні за цей весь бардак. Вони провокують це все загострення своїми нахабними діями

Опубликовано Богданом Рабешко Суббота, 23 января 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,